Skip to main content

Modelbane Europa

Modelbane Europa

En attraktion med viden, leg og fascination

Modelbane Europa

Den danske bane

Se strækningen fra Århus til Laurbjerg med byerne Hadsten, Lerbjerg og Laurbjerg. Start togene og se dem kører gennem det danske landsskab.

Modelbane Europa

Den tyske bane

Vores største bane er bygget med Tyskland som forbillede. Her finder du høje bjerge, floder og lange kørestrækninger. Oplev en vaskeægte ”Hauptbahnhof”, en ”Biergarten” et tysk havneområde, en bjergbane og meget mere.

Modelbane Europa

Togbaner til leg

Både børn og barnlige sjæle elsker at lege med tog. Vi har flere elektriske baner, hvor du selv kan styre togene og prøve at køre med tog på en mindre bane.

Modelbane Europa

Stationsforstanderens kontor

På museet har vi også en del gamle effekter fra den "virkelige togverden" Gå på opdagelse i gamle klenodier - måske kan du huske nogle af effekterne fra din barndom?

Modelbane Europa

Hyggelig cafe

I vores hyggelige café sælger vi lidt godt til ganen. Caféen er indrettet som en kupé fra et MR-tog. Du er velkommen til at spise din medbragte mad i cafeområdet

Modelbane Europa

Butik

Tag et kig i butikken, når du besøger os. Måske bliver du inspireret til selv at bygge din egen bane eller udvide en allerede eksisterende bane derhjemme. 

Vi har skabt modelbaneanlæg i mesterklassen

De modelbaner vi har bygget, kan de fleste kun drømme om at have plads til hjemme. Både  modeljernbanefolk og den helt almindelige familie synes det er sjovt og lærerigt at gå på opdagelse i vores udstillinger. 

Vi har en dansk modelbane, hvor togene kører gennem en del af Jylland med stationsbyer og landskab. Vores tyske modelbane indeholder et storslået landskab, hvor togene kører gennem dybe dale og høje bjerge, mørke tunneller og over imponerende broer. Alle gør de holdt ved hovedbanegården med 10 perronspor.

Du finder også forskellige små baner, legebaner til børnene, hyggelig cafe og salg af modeltog.

modeltogbane europa

Anmeldelser fra glade gæster

Jeg er ikke selv tog-nørd, men er blevet MEGET glædeligt overrasket over anlægget. Absolut et spændende sted for børn/voksne i alle aldre 🤗 Bjarke var “på vagt”, og var meget informativ om de forskellige moduler,- meget spændende 🤠🤠🤠 Jette stod i caféen, og serverede dejlig kaffe 🤠🤠😎 Meget søde og imødekommende mennesker 🤗🤗🤗

Mads Christensen

I skal simpelthen tage jer tid til og tage til Hadsten og besøge modelbane Europa. Det er en fantastisk udstilling. Her er noget for børn og voksne. Der er simpelthen så mange fine detaljer, at der er noget nyt og se hele tiden. Derfor kan der bruges mange timer her. Og så skal i besøge deres lille hyggelige café og fået en svellekage. Den smager ikke af spor... Hvis man forstår sådan en lille joke. Den er super lækker kagen. Vi kommer helt sikkert igen

Jess Jensen

Helt sikkert et besøg værd, det er et stort stykke arbejde de har lagt i det.
De giver sig til at snakke om banerne og tog.

Tommy Kjær

Det er et nostalgi og man får en sjov og imponerende oplevelse. Man kan få lov til at lege med de fine toge, det hele kan kun lade sig gøre, fordi nogen brænder og vil ofre tid.

Jannie Albrechtsen

Et rigtigt godt sted for hele familien hvor man kan komme meget tæt på togene og prøve at starte og interagere med modelbanen. De har nogle meget store baner. Rigtig god oplevelse. Man kan nemt få et par timer til at gå med at kigge på toge og trykke på knapper. 😋

Henrik Stensgaard Nielsen

Sjovt, flot dedikeret og beundringsværdigt fint sted - absolut besøg værd, - hvis man kan lide at se på store modeltogbaner👍

Thomas Bisgaard

Et rigtigt godt sted for hele familien hvor man kan komme meget tæt på togene og prøve at starte og interagere med modelbanen. De har nogle meget store baner. Rigtig god oplevelse. Man kan nemt få et par timer til at gå med at kigge på toge og trykke på knapper. 😋

Henrik Stengaard Nielsen

I was like a kid there, such an amazing place

Galyna Fedorova

Var helt blæst væk af denne skjulte perle. Fantastisk sted for nysgerrige børn og voksne, drevet af engagerede frivillige. Imponerende opsætninger.
Anders Sinding