Udstillinger

Modelbane Europa byder på meget andet end vore to store anlæg. Her kan du læse lidt om, hvad du ellers kan se. 

Oversigt over Modelbanene Europas lokaler
Oversigt over Modelbane Europas lokaler.

Til børn og voksne der har svært ved at slippe modelbaner, har vi bygget to små legeanlæg, hvor man selv kan styre togene. 
Den ene bane har vi kaldt “8-tals-banen”, her kan to tog styres individuelt og der kan køres racerløb.
Den anden bane er bygget på gamle Märklin M-skinner og vil bringe nostalgien frem hos mange. Her er der et enkelt lokomotiv, der kan styres rundt på anlægget og hen til en kran, der kan styres ved hjælp af et joystick. Kan du få en af kasserne pænt op på en vogn? Og til dem der ikke kan få nok, har vi en byg-selv-bane, en stor plade med masser af skinner. Skal sporet føre ligeud, slå et sving, eller skal der være et sporskifte? Du bestemmer. Og ombestemmer du dig, bygger du bare en anden bane.

Vi har udstillet en bane i skala z. Vore store baner er i skala H0, hvilket er 1/87. Skala z er 1/220, det vil sige at vore store baner er i 2½ gange så stor skala. 
Tryk på en knap og se det lille tog køre en tur ind og ud i det bjergrige landskab.

I 1971 nedlagde DSB en række sidebaner. 25 år senere blev der lavet en plakatudstilling om de nedlagte baner, med billeder og tekst om banestrækningerne.
Hos Modelbane Europa er vi stolte af at have fået denne udstilling foræret og den har gennem mange år fået mange til at standse op og læse om banerne der nu er forsvundet. En af banerne er “Den skrå bane”, som vi laver et lille stykke af på vort danske anlæg.
På en af plakaterne er et billede af broen over Lilleåen ved Laurbjerg, en bro vi også gengiver i model. Derudover er der forskellige udstillinger der udskiftes løbende. Omdrejningspunktet er tog og modelbygning.

Lilleåen ved laurbjerg