LED Lys

LED lys på lokomotiver.

Siemens har taget patent på et nyt lyssystem til lokomoitver. Her er det LED’s der bruges til at give farverne på signallygterne, det er altså kun til andre der skal se det, men ikke til den deciderede oplysning af strækningen, her kommer LED teknologien til kort (endnu).

  1. LED markeringslys. Rød, hvid (evt. også grønt i lande der bruger det).
  2. Linse til normalt nærlys
  3. Halogen fjernlys

Herover ses det tydeligt med de røde og hvide LED’s der bruges til markering og ringen i midten til det normale nærlys(front), der tager over, når det bliver mørkt. De store halogenfjernlygter er moteret lidt længere inde mod midten.

Brugen af dioder til markering, gør at man kan veksle mellem forskellige farver og lysstyrker uden problemer i henhold til lovgivningen i de lande man kører i. Lysændringerne er meget velkomne på det viste lokmotiv. Det er Siemens’ egen leverede eurosprinter der kan operere i hele Europa fra Norge i nord til Italien i syd og Polen/Ungarn i øst.

En anden ting med LED lys er at det er strømbesparende og ikke udvikler så meget varme som traditionelle pærer. Herved kan man opnå nye designs på markeringslygterne, der ikke nødvendigvis behøves at være runde.